MobiGroep Beheer

MobiGroep BV is in 1989 begonnen als scheepvaartonderneming. Dit is dan ook de reden waarom wij in de handel van schepen terecht zijn gekomen. Eind jaren '90 hebben wij hieraan de handel van silo’s en machines voor de cement- en betonwereld toegevoegd. Mobigroep BV is opgericht in 2001 en is gevestigd te Dordrecht. Door de combinatie van handel, opslag en transport kunnen wij u ondersteund door een team van ervaren medewerkers een totaalpakket aanbieden met betrekking tot de verwerking van diverse soorten bulkgoed, waaronder cement. Onderstaand ziet u verschillende BV's beschreven die onder de Mobigroep vallen. 

Mobicem BV

Mobicem
Mobicem B.V. behoort tot de Mobigroep beheer B.V. en is een onafhankelijke handelsorganisatie die volledig in eigen beheer de handel en transport van portlandcement, hoogovencement en vliegas verzorgt. Mobicem B.V. kan u deze partijen (ook op contract basis) zeer scherp aanbieden door zeer grote hoeveelheden cement ineens in te kopen en het traject naar de klant geheel zelf te verzorgen. Mobicem levert CEMENT met KOMO certificaat tegen uiterst aantrekkelijke prijzen!

Cement specificaties:
CEM I 32,5-R
CEM I 42,5-R
CEM I 52,5-N
CEM I 52,5-R

CEM II Mengverhouding op aanvraag
CEM III A 42,5-N
CEM III B 42,5-LH-HS
HRB E4

Distributie in Duitsland en België
De silo wordt vanuit een bulkwagen of schip pneumatisch beladen en kan met een kleine technische aanpassing geschikt worden gemaakt voor belading door middel van een walkraan. Voor het uitdragen van het bulkmateriaal is het onderste gedeelte voorzien van een diagonaal gepositioneerde schroeftransporteur, met een capaciteit van 150 ton/uur (cement) en een zelf afzuigende beladingsbalg.

MobiBulk BV

De MobiBulk is een nieuw en uniek concept voor onbemande tijdelijke op- en overslag van poedervormige bulkgoederen zoals o.a. kaoline, cement, vliegas en gips.

De siloconstructie met een diameter van 9 meter is voorzien van een speciale dubbele bodemconstructie met een vlakke onderzijde, waardoor een zodanig lage gemiddelde bodemdruk wordt verkregen, dat deze op elke willekeurige kade of ondergrond op een zandbed te plaatsen is, zonder de noodzaak van een dure onderheide fundatie!!.

Opslagcapaciteit tot 3000 m³
De opslagcapaciteit van de silo, 750 tot 3000 m³, is afhankelijk van de diameter en het aantal gemonteerde delen. Deze onderdelen bestaan uit een basis deel met uitdraagbodem en de bijbehorende apparatuur, een middendeel en een dakdeel, voorzien van ontstoffingsfilter en veiligheid tegen overdruk in de silo tijdens het vullen.

Voor grotere opslagcapaciteit kunnen de silo’s onderling worden gekoppeld en bestuurd vanuit een centrale silo. Op deze manier is een uitstekende prijs/rendement verhouding te realiseren t.o.v. conventionele opslagmethoden.

Materiaaloverslag
De silo wordt vanuit een bulkwagen of schip pneumatisch beladen en kan met een kleine technische aanpassing geschikt worden gemaakt voor belading door middel van een walkraan.

Voor het uitdragen van het bulkmateriaal is het onderste gedeelte voorzien van een diagonaal gepositioneerde schroeftransporteur, met een capaciteit van 150 ton/uur (cement) en een zelfafzuigende beladingsbalg.

Zelflossende bodemconstructie
Gelijkmatige uitstroming van het bulkmateriaal (massa stroming) wordt gegarandeerd door de speciaal voor deze toepassing ontwikkelde zelflossende bodemconstructie, met daarin verwekt een aantal wisselend werkende beluchtingselementen. Veroudering van het opgeslagen materiaal is dan ook uitgesloten! (first in – first out principe).

Kortom, MobiBulk is een in zeer korte tijd te realiseren en makkelijk te (de)monteren opstelling voor tijdelijke bulkopslag met het grote voordeel dat deze dankzij zijn geavanceerde bodemconstructie op elke willekeurig locatie kan worden geplaatst zonder de dure onderheide betonnen fundatie!

Eenmaal opgesteld en aangesloten op het 380V stroomnet is de MobiBulk volledig ‘self-supporting’.

MPG BV

MPG BV is in 2013 ontstaan uit een samenwerking tussen MobiGroep en AVG. Waar MobiGroep zich specialiseert in cement, scheepstransport en menginstallaties voor infrastructurele werken, beweegt AVG zich in de transport- en bouwstoffensector, infra en explosievenopruiming. Twee veelzijdige bedrijven die in 2013 een gezamenlijke behoefte hadden aan een menginstallatie voor droge poeders en mortels. Hieruit is MPG BV ontstaan, wat snel uitgegroeid is tot een serieuze speler in de wereld van de speciale bindmiddelen en mortels. Een van de hoofdactiviteiten van MPG is het leveren van bindmiddelen voor de infra. Daarnaast kan MPG cementgebonden bindmiddelen geheel afstemmen op de gewenste toepassing.

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright Mobigroep Beheer