De Mobibulk is een nieuw en uniek concept voor onbemande tijdelijke op- en overslag van poedervormige bulkgoederen zoals o.a. kaoline, cement, vliegas en gips.

De siloconstructie met een diameter van 9 meter is voorzien van een speciale dubbele bodemconstructie met een vlakke onderzijde, waardoor een zodanig lage gemiddelde bodemdruk wordt verkregen, dat deze op elke willekeurige kade of ondergrond op een zandbed te plaatsen is, zonder de noodzaak van een dure onderheide fundatie!!.

Opslagcapaciteit tot 3000 m³
De opslagcapaciteit van de silo, 750 tot 3000 m³, is afhankelijk van de diameter en het aantal gemonteerde delen. Deze onderdelen bestaan uit een basis deel met uitdraagbodem en de bijbehorende apparatuur, een middendeel en een dakdeel, voorzien van ontstoffingsfilter en veiligheid tegen overdruk in de silo tijdens het vullen.

Voor grotere opslagcapaciteit kunnen de silo’s onderling worden gekoppeld en bestuurd vanuit een centrale silo. Op deze manier is een uitstekende prijs/rendement verhouding te realiseren t.o.v. conventionele opslagmethoden.

Materiaaloverslag
De silo wordt vanuit een bulkwagen of schip pneumatisch beladen en kan met een kleine technische aanpassing geschikt worden gemaakt voor belading door middel van een walkraan.

Voor het uitdragen van het bulkmateriaal is het onderste gedeelte voorzien van een diagonaal gepositioneerde schroeftransporteur, met een capaciteit van 150 ton/uur (cement) en een zelfafzuigende beladingsbalg.

Zelflossende bodemconstructie
Gelijkmatige uitstroming van het bulkmateriaal (massa stroming) wordt gegarandeerd door de speciaal voor deze toepassing ontwikkelde zelflossende bodemconstructie, met daarin verwekt een aantal wisselend werkende beluchtingselementen. Veroudering van het opgeslagen materiaal is dan ook uitgesloten! (first in – first out principe).

Kortom, MOBIBULK is een in zeer korte tijd te realiseren en makkelijk te (de)monteren opstelling voor tijdelijke bulkopslag met het grote voordeel dat deze dankzij zijn geavanceerde bodemconstructie op elke willekeurig locatie kan worden geplaatst zonder de dure onderheide betonnen fundatie!

Eenmaal opgesteld en aangesloten op het 380V stroomnet is de MOBIBULK volledig ‘self-supporting’.